top of page

Information om coronaviruset

Information till våra ridande angående coronaviruset

Uppdaterad 26-04-2020

 

Vi följer utveckling av coronaviruset och kommer hålla ridskolan öppen för ridning så länge inga andra direktiv från myndigheterna kommer. 

 

Ridskolan följer de råd Svenska Ridsportförbundet tagit fram till ridskolor, vilka säger att verksamheten kan fortsätta som vanligt med uppmärksamhet på Folkhälsomyndighetens uppmaningar och råd.

 

I stallet vistas dock många personer i olika åldrar och vi uppmanar därför alla att man avbokar ridningen och stannar hemma vid minsta sjukdomssymtom för att inte sprida smitta vidare. Detta gäller även om samboende visar sjukdomssymtom. Tänk på att tvätta händerna ofta och hålla extra avstånd till varandra när du vistas i stallet. 

 

Vi håller tills vidare stängt i varma rummet och använder nu endast som personalutrymme. Detta för både elevernas och personalens hälsa. 

 

Besök endast ridskolan i anslutning till din ridtid för att undvika trängsel i stallet. 

 

Var noga med att håll avstånd till varandra gärna en hästlängd även i stallet och på läktaren. 

 

Tänk på att endast vara några åt gången inne i sadelkammare samtidigt, detta för att undvika trängsel.

 

Det är endast tillåtet att pågående grupp får ha en medhjälpare på läktaren per ridande. Gruppen efter väntar utanför ridhuset (eller i stallet vid dåligt väder) på sin tur. 

 

Varje elev får endast ha en medhjälpare med sig till stallet. 

 

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att följa detta för att både minska smittspridning och en förutsättning för att vi kan hålla igång vår verksamhet. 


Johanna och Eva med övrig personal. 

bottom of page